Antoisaa uutta vuotta 2016!

 

Uuden vuoden toivotusten kera kertaukseksi listaus Metodixin avoimista verkkopalveluista!

SISÄLLÖT

Metodixin ydin on entiseen tapaan metodisisältö. Tutkimuksenteon laajat aineistot ovat otsakkeen “Tutkimus” alla. Yksittäiset metodiartikkelit löytyvät “Artikkelit” -otsakkeen alta. Uusi sisältöluokka on “Tie”, johon tuotetaan sellaisia vapaamuotoisia esimerkkitutkimuksia, metoditekstejä ja -pohdiskeluja, joista arvellaan olevan hyötyä tutkimuksen tekijöille.

METODIOHJELMA

Metodixin oma tutkimusväline on avoimen lähdekoodin verkko-ohjelmisto eDelfoi (http://edelfoi.fi), joka sopii sekä laadullisen että kvantitatiivisen aineiston keruuseen ja prosessointiin. Ohjelmalle on uudessa Metodixissa oma valikkokohtansa.

KOULUTUS

Metodix organisoi myös koulutusta (“Koulutus”). Tilauskoulutusten lisäksi Delfoi-koulutuksia ja -työpajoja on järjestetty yli kymmenen vuotta. Työvuonna 2016 toteutetaan hybridiä — organisaatio- ja toimialat ylittävää — metodikoulutusta, joka mahdollistaa monen oppilaitoksen yhteistoiminnalliset opinnot. “Kartta” -kohtaan on listattu linkein kaikki metodiartikkelit ja -aineistot. “Media” kokoaa tiedot pääsivuston satelliittiympäristöistä, jotka koostuvat sosiaalisen median palveluista. Niitä on useita moniin eri tarkoituksiin.

MEDIAT

Ning

Delfoi-kehittäjäyhteisö http://edelfoi.ning.com kehittää ja ylläpitää tulevaisuuksientutkimuksen metoditietoa sekä tuottaa sisältöjä. Monipuolinen some-ympäristö toimii myös koulutuksen ja tiedotuksen tehtävissä. Se kokoaa ja dokumentoi tapahtumatiedot kaikista Delfoi-työpajoista vuoden mittaan.

Google +

Google +-ryhmä https://plus.google.com/u/0/communities/107699125938691418386 kokoaa metodi- ja tapahtumatietoa jäsenistön käyttöön sekä mahdollistaa jakavan yhteistuottamisen. Ryhmään kootaan systemaattisesti metodologiapalveluihin liittyvää linkistöä.

 

Twitter

Twitter-tilillä https://twitter.com/Metodix tiedotetaan Metodixin uusista sisällöistä ja tapahtumista.

Youtube

Youtubessa sijaitsevat eDelfoin opasvideot https://www.youtube.com/playlist?list=PLGKkj7Iz_c3WsR-6zE652w6dcoo5DeUqu . Ohjeista on tulossa myös englanninkieliset versiot. Tulossa on myös kanava metodiaineistolle.

Flickr

Flickrin Delfoi-ryhmä https://www.flickr.com/groups/429959@N23/ on Metodixin kuva-arkisto. Sinne kerätään kuvia Metodixn järjestämistä tapahtumista ja koulutuksista. Sinne voi myös toimittaa kuvia kulkuväylistä, poluista, valta- tai rautateistä sekä vesi-/ilmareiteistä, joilla voidaan päivittää Metodixin visuaalista ympäristöä.

OSUUSKUNTA

Metodix on Otavan Opiston Osuuskunnan http://www.ooosuuskunta.fi/ jäsen, joka tukeutuu toiminnassaan monin kumppaniorganisaatioihin. Tärkeitä metodipalvelujen partnereita ovat mm. Demos Helsinki, Dialogic Oy, Dodo ry, Kriittinen korkeakoulu, Mediakasvatusseura, Otavan Opisto, RD Aluekehitys Oy, Tulevaisuuden tutkimuksen seura, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus,  ja Viestintäkasvatuksen seura.

Metodixin avainslogan on “Metodi on tie”. Kaikki aineisto on avointa ja kommentoitavaa ja kaikki toiminnalliset ympäristöt ovat avoimia ja keskustelevia. Ympäristö elää ja matkaa jatkossa käyttäjien mukana. Matkantekoa kuvaa myös visuaalinen ympäristö, johon on valittu vain tie-aiheisia kuvia. Niiden toinen funktio on korostaa mahdollisuuksia, joita taide tarjoaa tieteen rinnalla todellisuuden tarkasteluun ja ymmärtämiseen.Kategoriat:Media, Uutiset

Avainsanat:,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: