Mediat

METODISISÄLLÖT

Metodixin ydin on metoditieto. Tutkimuksenteon laajat metodologiset aineistot ovat valikko-otsakkeen “Tutkimus” alla. Yksittäiset metodiartikkelit löytyvät “Artikkelit” -otsakkeen alta. Otsikon ”Videot ja julkaisut” alla ovat videot ja kirjoitukset, joissa paneudutaan menetelmien käytäntöön ja soveltamiseen tutkimusraporttien kautta. “Blogit”-osioon kirjoitetaan ajankohtaisia ja vapaamuotoisia tekstejä, joissa niissäkin metodi on tavalla tai toisella mukana.

METODIOHJELMA eDELPHI

Metodixin oma tutkimusväline on avoimen lähdekoodin verkko-ohjelmisto eDelphi (http://www.edelphi.org), joka sopii sekä laadullisen että kvantitatiivisen aineiston keruuseen ja prosessointiin. Verkko-ohjelmiston ensi versio otettiin käyttöön jo vuonna 1998 yhteistyössä Tutun kauppakorkeakoulun Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen, Otavan Opiston ja Metodix Oy:n kanssa.

KOULUTUS JA KONSULTOINTI

Delfoi-koulutusta järjestetään vuosittain ympäri vuoden. Opinto-ohjelmiin voi tutustua Metodixin sivuston (“Koulutus”) lisäksi eDelphin etusivulla https://www.edelphi.org/materials.page . Delfoi-menetelmän peruskoulutuksen lisäksi tarjotaan managerikoulutusta niille, joita menetelmätaidot kiinnostavat työnä tai harrastuksensa. Delfoi-koulutuksia ja -työpajoja on järjestetty jo kaksikymmentä vuotta räätälöityjen tilauskoulutusten rinnalla.

KARTTA

Kartta” -kohtaan on listattu kaikki metodiartikkelit ja -aineistot. “Media” kokoaa tiedot pääsivuston satelliittiympäristöistä, jotka koostuvat mm. sosiaalisen median palveluista. Niitä on useita moniin eri tarkoituksiin.

MEDIAT

Ning

Delfoi-kehittäjäyhteisö http://edelfoi.ning.com kehittää ja ylläpitää tulevaisuuksientutkimuksen metoditietoa sekä tuottaa sisältöjä. Monipuolinen some-ympäristö toimii myös koulutuksen ja tiedotuksen tehtävissä. Se kokoaa ja dokumentoi tapahtumatiedot kaikista Delfoi-työpajoista vuoden mittaan.

Twitter

Twitter-tilillä https://twitter.com/Metodix tiedotetaan Metodixin uusista sisällöistä ja tapahtumista.

Youtube

Youtubessa sijaitsevat eDelfoin opasvideot, joihin löytyvät linkit eDelphi-ohjelmiston etusivulta https://www.edelphi.org/help.page . Ohjeista on käytettävissä myös englanninkieliset versiot. 


OSUUSKUNTA

Metodix on Otavan Opiston Osuuskunnan http://www.ooosuuskunta.fi/ jäsen, joka tukeutuu toiminnassaan monin kumppaniorganisaatioihin. Tärkeitä metodipalvelujen partnereita ovat mm. Demos Helsinki, Dialogic Oy, Dodo ry, Kriittinen korkeakoulu, Mediakasvatusseura, Otavia/Otavan Opisto, RD Aluekehitys Oy, Tulevaisuuden tutkimuksen seura, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Viestintäkasvatuksen seura sekä ohjelmistotalot Metatavu Oy ja Mindhive Oy.

Metodixin avainslogan on “Metodi on tie”. Kaikki sisältöaineistot ovat avoimia ja kommentoitavia. Ympäristö elää ja matkaa teitään käyttäjien mukana. Matkantekoa kuvaa visuaalinen ympäristö, johon on valittu vain tie-aiheisia kuvia. Tiekuvitus korostaa Metodixin ajatusta siitä, miten taide tarjoaa tieteen rinnalla keinoja todellisuuden tarkasteluun ja ymmärtämiseen.

1 vastaus

  1. Delfoi-pajoja pidetään Mikkelissä, Helsingissä ja verkossa. Ilmoittautumiset Delfoi-kehittäjäyhteisön sivuille http://edelfoi.ning.com .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: