Mediat

METODISISÄLLÖT

Metodixin ydin on metodisisältö. Tutkimuksenteon laajat aineistot ovat otsakkeen “Tutkimus” alla. Yksittäiset metodiartikkelit löytyvät “Artikkelit” -otsakkeen alta. Uusi sisältöluokka on “Blogit”, jossa käsitellään ka on johon tuotetaan blogijuttuja sellaisia vapaamuotoisia esimerkkitutkimuksia, metoditekstejä ja -pohdiskeluja, joista arvellaan olevan hyötyä tutkimuksen tekijöille.

METODIOHJELMAT eDELPHI ja LiveDELPHI

Metodixin oma tutkimusväline on avoimen lähdekoodin verkko-ohjelmisto eDelphi (http://www.edelphi.org), joka sopii sekä laadullisen että kvantitatiivisen aineiston keruuseen ja prosessointiin. Delfoi-koulutusta järjestetään ympäri vuoden Delfoi-työpajojen ja verkko-ohjauksen keinoin. Opinto-ohjelmaan voi tutustua eDelphin etusivulla https://www.edelphi.org/materials.page .

LiveDelphi (http://live.edelphi.org) on eDelphin mobiiliversio (Apple, Android) , joka on suunniteltu erityisesti seminaari-, konferenssi- ja tapahtumakäyttöön.

KOULUTUS JA KONSULTOINTI

Metodix organisoi myös koulutusta (“Koulutus”). Tilauskoulutusten lisäksi Delfoi-koulutuksia ja -työpajoja on järjestetty jo viisitoista vuotta. Koulutukset ovat avoimia avoimen yliopiston työpajoja ja verkkokursseja, joista monet toteutetaan hybridisti monen oppilaitoksen yhteistoiminnallisina opintoina.

KARTTA

Kartta” -kohtaan on listattu linkein kaikki metodiartikkelit ja -aineistot. “Media” kokoaa tiedot pääsivuston satelliittiympäristöistä, jotka koostuvat sosiaalisen median palveluista. Niitä on useita moniin eri tarkoituksiin.


MEDIAT

Ning

Delfoi-kehittäjäyhteisö http://edelfoi.ning.com kehittää ja ylläpitää tulevaisuuksientutkimuksen metoditietoa sekä tuottaa sisältöjä. Monipuolinen some-ympäristö toimii myös koulutuksen ja tiedotuksen tehtävissä. Se kokoaa ja dokumentoi tapahtumatiedot kaikista Delfoi-työpajoista vuoden mittaan.

Google +

Google +-ryhmä https://plus.google.com/u/0/communities/107699125938691418386 .

Twitter

Twitter-tilillä https://twitter.com/Metodix tiedotetaan Metodixin uusista sisällöistä ja tapahtumista.

Youtube

Youtubessa sijaitsevat eDelfoin opasvideot, joihin löytyvät linkit eDelphi-ohjelmiston etusivulta https://www.edelphi.org/help.page . Ohjeista on käytettävissä myös englanninkieliset versiot. 

Flickr

Flickrin Delfoi-ryhmä https://www.flickr.com/groups/429959@N23/ on Metodixin kuva-arkisto. Sinne kerätään kuvia Metodixn järjestämistä tapahtumista ja koulutuksista. Sinne voi myös toimittaa kuvia teistä, poluista, valta- tai rautateistä sekä vesi-/ilmareiteistä, joilla voidaan päivittää Metodixin visuaalista ympäristöä.


 

OSUUSKUNTA

Metodix on Otavan Opiston Osuuskunnan http://www.ooosuuskunta.fi/ jäsen, joka tukeutuu toiminnassaan monin kumppaniorganisaatioihin. Tärkeitä metodipalvelujen partnereita ovat mm. Demos Helsinki, Dialogic Oy, Dodo ry, Kriittinen korkeakoulu, Mediakasvatusseura, Otavan Opisto, RD Aluekehitys Oy, Tulevaisuuden tutkimuksen seura, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Verkko-oppimisen yhdistys Edunetix ry, ja Viestintäkasvatuksen seura.

Metodixin avainslogan on “Metodi on tie”. Kaikki aineisto on avointa ja kommentoitavaa ja kaikki toiminnalliset ympäristöt ovat avoimia ja keskustelevia. Ympäristö elää ja matkaa jatkossa käyttäjien mukana. Matkantekoa kuvaa myös visuaalinen ympäristö, johon on valittu vain tie-aiheisia kuvia. Niiden toinen funktio on korostaa mahdollisuuksia, joita taide tarjoaa tieteen rinnalla todellisuuden tarkasteluun ja ymmärtämiseen.

1 vastaus

  1. Delfoi-paja Mikkelissä, Helsingissä ja verkossa 12.-13.12.2014. Ilmoittautumiset Delfoi-kehittäjäyhteisön sivuille http://edelfoi.ning.com .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: