Ohjelmistot

eDelphi (http://www.edelphi.org) on Delfoi-asiantuntijametodin käyttöön suunniteltu verkko-ohjelmisto,joka perustuu vuodesta 1998 alkaneeseen kehitystyöhön. Ohjelma on toteutettu avoimen lähdekoodin periaatteella. Organisaatio- ja yhteisökäytössä verkko-ohjelmisto on maksullinen. Kehitystyöstä vastaa Metodix Oy. Menetelmä soveltuu yhtä lailla teknologian kehityksen ennakointiin (teknologiaennusteet), koulutuksen tulevaisuuden hahmotukseen (sivistysbarometri) kuin organisaatioiden päätöksenteon valmisteluun ja yhteisöjen oppimiseen.

eDelphi -ympäristössä on mahdollista suunnitella, toteuttaa, dokumentoida ja raportoida kyselyjä, selvityksiä, keskusteluja ja tutkimuksia. Verkkometodi koostuu iteratiivisista prosesseista, joissa kierros kierrokselta syvennetään tiedon ja ymmärryksen muodostusta asiantuntijoiden kesken. Valittavissa on myös nopea ja reaaliaikainen yhden kierroksen Real-Time Delphi -metodikonsepti.

eDelfoin kehittäjäyhteisöt (Metodix Oy, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Otavan Opiston Osuuskunta) järjestävät vuosittain avoimen korkeakoulun Delfoi-verkkokoulutusta ja kuukausittaisia Delfoi-työpajoja yhdessä Tulevaisuuden tutkimuksen seuran kanssa. Pajaesitykset ja -foorumit ovat tarjolla myös on- ja offline verkon kautta. Delfoi-metodille on perustettu verkkoon avoin kehittäjäyhteisö http://edelfoi.ning.com, jossa voi ilmoittautua kerran kuukaudessa järjestettäviin Delfoi-työpajoihin. Pajoihin on mahdollista osallistua myös verkon kautta http://otavanopisto.adobeconnect.com/delfoi .

LiveDelphi

LiveDelphi (http://live.edelphi.org) on seminaari-, konferenssi- ja tapahtumakäyttöön suunniteltu eDelphin mobiilisti toimiva ohjelmistomoduuli. Konseptoinnista vastaa Metodix Oy ja koodista Metatavu Oy. LiveDelphi-applikaation voi ladata Apple Storesta ja Google Playsta.

eDelphi-ohjeet

eDelfoi on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka käyttöönottoa helpottaa ohjeisto, joka on toteutettu 1-2 minuutin videoklippeinä. Ohjeet ovat suomen- ja englanninkielisiä. Delfoin kehittäjäyhteisö on avoin n. tuhannen jäsenen yhteisö, jonka kehittämiseen voi osallistua monin tavoin mm. kuukausittaisissa Delfoi-työpajoissa. Niitä järjestetään Delfoi-koulutuksen ohessa verkossa, Helsingissä (Oodi) ja Mikkelissä (Otavia)

Osoitteet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: