eDelphi

eDelphi (http://www.edelphi.org) on Delfoi-asiantuntijametodin käyttöön suunniteltu verkko-ohjelmisto, jonka avulla voidaan tutkia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Menetelmä soveltuu yhtä lailla teknologian kehityksen ennakointiin (teknologiaennusteet), koulutuksen tulevaisuuden hahmotukseen (sivistysbarometri) kuin organisaatioiden päätöksenteon valmisteluun ja yhteisöjen oppimiseen.

eDelphi -ympäristössä on mahdollista suunnitella, toteuttaa, dokumentoida ja raportoida kyselyjä, selvityksiä, keskusteluja ja tutkimuksia. Verkkometodi koostuu iteratiivisista prosesseista, jossa kierros kierrokselta syvennetään tiedon ja ymmärryksen muodostusta asiantuntijoiden kesken. Valittavissa on myös nopea ja reaaliaikainen yhden kierroksen Real-Time Delphi -metodikonsepti.

eDelfoin kehittäjäyhteisöt (Metodix Oy, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Otavan Opiston Osuuskunta) järjestävät vuosittain avoimen korkeakoulun Delfoi-verkkokoulutusta ja kuukausittaisia Delfoi-työpajoja yhdessä Tulevaisuuden tutkimuksen seuran kanssa. Pajaesitykset ja -foorumit ovat tarjolla myös on- ja offline verkon kautta. Delfoi-metodille on perustettu verkkoon avoin kehittäjäyhteisö http://edelfoi.ning.com, jossa voi ilmoittautua kerran kuukaudessa järjestettäviin Delfoi-työpajoihin. Pajoihin on mahdollista osallistua myös verkon kautta http://otavanopisto.adobeconnect.com/delfoi .

eDelphi-ohjeet

eDelfoi on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka käyttöönottoa helpottaa ohjeisto, joka on toteutettu 1-2 minuutin videoklippeinä. Ohjeet ovat suomenkielisiä, mutta myös englanninkieliset ohjeet toteutetaan vuoden 2017 aikana. Delfoin kehittäjäyhteisö on avoin sen kehittämiseen voi osallistua monin tavoin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: