Työkaluja ilmastoahdistukseen

Ilmastot@komosta https://sites.google.com/metodix.fi/takomo/ tepsiviä työkaluja kouluun ja ilmastoahdistukseen!

Peruskoulujen ja lukioiden ilmastokasvatuksen toiminnalliset aineistot on saatu valmiiksi. Ilmastot@komon sivuilla esitellään viisi tutkivan oppimisen mallia  ilmastokysymyksen käsittelyyn. Takomon päämetodi on suomalaisten tulevaisuudentutkijoiden kehittämä avoimen lähdekoodin eDelphi-ohjelmisto (http://www.edelphi.org) ja Delfoi-metodi, josta on projektissa kehitetty oma pedagoginen variaatio. 

Ilmastot@komon harjoitus- ja malliympäristö on avoin Delfoi-paneeli https://www.edelphi.org/ilmastotakomo, johon pääset itsekirjautumalla. Paneelista käyttäjät voivat vapaasti kopioida kyselyitä omien Delfoi-paneeleidensa pohjaksi.

Aineistojen ja Delfoi-menetelmän käytön jatkuvuus on turvattu yhteistyösopimuksin Metodixin (www.metodix.fi) ja Opinkirjon (www.opinkirjo.fi) kanssa. Opinkirjolla on oikeus jakaa Ilmastot@komon aineistoja osana ilmastokoulua ja Ilmastokirjo-sivustoa (https://ilmastokirjo.fi/).

Ilmastot@komo on rakennettu Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristökasvatuksen projektiavustuksella ja kymmenien ympäristökasvatuksen, ilmastokysymyksen, opetussuunnitelmien ja tulevaisuudentutkijoiden asiantuntijuudella. Siitä kaikille yhtä syvä kumarrus! Aivan erityinen kiitos opettajille ja kouluille, jotka mahdollistavat hankkeen kokeilut peruskoulun ala- ja yläasteilla. Etukäteiskiitos myös teille kaikille, jotka jatkatte viestiä eteenpäin!Kategoriat:blogi, Tie

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: